Frågor och svar
Vi hjälper dig att hitta svaren
Lån
Est nibh integer massa scelerisque metus quis faucibus. Faucibus a at egestas habitant cum etiam ut sed. Risus laoreet cursus.
Kan ni ge exempel på några framgångshistorier där företag har haft nytta av Almis finansiering?
Självklart! Vi har stöttat många företag genom åren och hjälpt dem att växa och nå sina mål.
- Besök vår framgångssida för inspirerande berättelser om företag som har haft nytta av Almis finansiering och stöd.
- Boka ett möte
- Ring en vän
Vad är Almi och vilken typ av lån erbjuder ni?
Almi är en svensk statlig organisation som stöder små och medelstora företag. Vi erbjuder olika typer av lösningar för finansiering, inklusive företagslån, riskkapital och rådgivning.
Hur kan Almi hjälpa mitt företag med finansiering?
Almi kan bistå ditt företag med skräddarsydda finansieringslösningar som kan användas för att stödja tillväxt, investeringar, innovation och andra verksamhetsbehov.
Vilka krav måste mitt företag uppfylla för att ansöka om ett lån hos Almi?
Kraven varierar beroende på lånetyp, men generellt sett bör ditt företag vara registrerat och bedriva verksamhet i Sverige. Vi kommer att utvärdera din ansökan och ditt företags finansiella styrka.
Vilka olika typer av företagslån erbjuder ni, och vad är skillnaderna mellan dem?
Almi erbjuder olika lånprodukter, inklusive investeringslån, rörelselån och startlån. Skillnaderna ligger i ändamålet och villkoren för varje lån.
Hur fungerar ansökningsprocessen för att få ett lån hos Almi?
Ansökningsprocessen varierar beroende på lånetyp, men den innefattar vanligtvis en inledande ansökan, kreditbedömning och beslut. Vi erbjuder rådgivning för att hjälpa dig genom processen.
Vilka fördelar finns det med att välja Almi som finansieringspartner för mitt företag?
Almi är specialiserat på att stödja små och medelstora företag och erbjuder skräddarsydda lösningar, rådgivning och nätverk för att hjälpa företag att växa och lyckas.
Vad är de vanligaste användningsområdena för lån från Almi?
Våra lån används ofta för investeringar i utrustning, fastigheter, marknadsföring, forskning och utveckling, samt för att täcka rörelsekapitalbehov.